Voljč je v NLB naredil katastrofo

Voljča je iz NLB odnesel eden najbolj zgrešenih projektov v slovenskem bančništvu.
Oglej si celoten članek

Foto: Saša Despot Borut Hočevar. Se spomnite razvpitega projekta Sigma? Računalniškega projekta, ki je stal Novo Ljubljansko banko milijarde takratnih tolarjev? Končal pa se je tako, da varčevalci niso mogli do denarja, upokojenci pa so stali v vrsti na Trgu republike.

Projekt je odnesel Marka Voljča. Bil je namreč v njegovi pristojnosti.

A pojdimo po vrsti. V drugi polovici devetdesetih so v NLB sklenili prenoviti računalniški sistem. Potovali so po svetu in izbirali programe. Kupili so jih v Avstraliji in že ob nakupu je imel marsikdo vrsto pripomb.

Zapravljanja denarja pa ni bilo konec. Skupaj s programom so uvozili tudi četo avstralskih programerjev, ki so lagodno živeli na račun NLB dolge mesece. Naredili pa niso veliko. Uvedbo programa so prelagali iz leta v leto.

Med hujšimi očitki Voljču je bil tudi ta, da je za operativno vodenje Sigme zadolžil osebo, ki ni bila kos nalogi, pri tem pa naj bi kadroval po subjektivnih merilih.

Ko so po več letih Sigmo le zagnali, se je zgodila ena največjih katastrof slovenskega bančništva. Računalniki so se sesuli. Varčevalci niso mogli do podatkov o svojem denarju. Upokojenci so stali v dolgih vrstah in v vročini pred banko, čakajoč na pokojnine.

To je bil razlog, da je Marko Voljč neslavno zapustil NLB.

Komentar se navezuje na članek Türk bo predlagal Voljča, če bo ta imel podporo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 07:03 19. Januar 2012.

    po vlozeni ovadbi proti jankovicu se stopnjuje panika v vrstah levice se en dokaz vec da jim ni mar za …

  • 19:34 18. Januar 2012.

    Torej zdaj vemo, da bo NLB končno privatizirana v roke lumpov, ki so pri KBC, seveda z vso lastnino, ki …

  • 18:51 18. Januar 2012.

    Rdečkarji...gotovo je gotovo...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.