Volna naj bo stoodstotno naravna

Foto: Žurnal24 Preproga
Preproge uporabite kot detajl v prostoru ali kot talno oblogo za celoten prostor.
Oglej si celoten članek

 

Nakup. "Če želite zmanjšati količino prahu in pršic, se odločite za kombinacijo trdega poda in mehkejše površine, recimo preproge iz naravnih materialov," svetuje Oliver Heath.

1. Naravna volna
Pri nakupu pazite, da ima preproga oznako stoodstotno naravna volnena preprogra in ne le preproga iz stoodstotne volne, saj lahko ta vsebuje strupe, ki so v podlogi iz umetnega kavčuka. Ovčja volna v nasprotju z umetnimi vlakni vsebuje lanolin, ki deluje kot naravni inhibitor madežev. Vzdrževanje tovrstnih preprog je preprosto, poleg tega so tudi trpežne.

2. Kokosova vlakna
Imajo grobo teksturo in so hrapava na dotik, vendar so trpežna in primerna za hodnike ter dnevne sobe. Izbire barv in vzorcev ni veliko, vendar kljub temu veljajo za dober nakup.

3. Sisal
Sisal je trpežen, vendar je na otip bolj hrapav kot volna, zato je odličen za hodnike in stopnišča. Na voljo je v naravnih barvah v najrazličnejših vzorcih tkanja, od ribje kosti do bukleja.K. Š.

 

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.