Slovenija
38 ogledov

Volna naj bo stoodstotno naravna

Preproga Žurnal24 main
Preproge uporabite kot detajl v prostoru ali kot talno oblogo za celoten prostor.

 

Nakup. "Če želite zmanjšati količino prahu in pršic, se odločite za kombinacijo trdega poda in mehkejše površine, recimo preproge iz naravnih materialov," svetuje Oliver Heath.

1. Naravna volna
Pri nakupu pazite, da ima preproga oznako stoodstotno naravna volnena preprogra in ne le preproga iz stoodstotne volne, saj lahko ta vsebuje strupe, ki so v podlogi iz umetnega kavčuka. Ovčja volna v nasprotju z umetnimi vlakni vsebuje lanolin, ki deluje kot naravni inhibitor madežev. Vzdrževanje tovrstnih preprog je preprosto, poleg tega so tudi trpežne.

2. Kokosova vlakna
Imajo grobo teksturo in so hrapava na dotik, vendar so trpežna in primerna za hodnike ter dnevne sobe. Izbire barv in vzorcev ni veliko, vendar kljub temu veljajo za dober nakup.

3. Sisal
Sisal je trpežen, vendar je na otip bolj hrapav kot volna, zato je odličen za hodnike in stopnišča. Na voljo je v naravnih barvah v najrazličnejših vzorcih tkanja, od ribje kosti do bukleja.K. Š.

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.