Voščila na malo drugačen način

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Med množico reklamnih panojev, ki jih videvamo po mestih in ob cestah, se vsake toliko najde nasmejan obraz slavljenca, ki so mu bližnji želeli čestitati javno.
Oglej si celoten članek

V podjetju Magma Media, ki je regionalna medijska agencija za Dolenjsko, Belo Krajino in Posavje, beležijo kar nekaj povpraševanj po jumbo plakatih za posebne priložnosti, kot so obletnice, rojstni dnevi, poroke in zaroke. "Največ povpraševanj je za rojstne dneve. Nekateri naročijo samo tisk jumbo plakatov ali transparenta in jih nato sami namestijo, na primer na mlaj ali ploščo. Nekateri najamejo mobilni jumbo pano, ki ga kot presenečenje namestimo obdarovancu na dvorišče, nekateri pa zakupijo površino, na kateri od naših že postavljenih jumbo lokacij," pojasnjuje Petra Urbančič iz Magma Medie.

Pri njih je okvirna cena za tisk in montažo jumbo plakata standardne velikosti 4 x 3 metre 70 evrov plus DDV. Cena seveda zavisi od lokacije namestitve plakata. Za dvotedenski zakup jumbo plakata pa je treba odšteti 244 evrov z vključenim DDV. 

Podobna povpraševanja so že obravnavali tudi v podjetju Linea Media d. o. o., kjer pravijo, da se posamezniki za tovrstna presenečenja odločajo predvsem ob rojstnih dnevih. Takšnih povpraševanj sicer ni veliko, vendar pa so zaznali, da v primerjavi s prejšnjimi leti njihovo število narašča. Ob tem pa poudarjajo, da gre v takšnih primerih za kratkotrajne zakupe oglasnega prostora. 

"Občani se še največkrat odločajo za objavo rojstnodnevnih čestitk na billboardih. Ne gre za zelo razširjeno prakso, saj vsako leto prejmemo zgolj nekaj naročil. Tudi za občane, ki želijo naročiti posamezne oglase, veljajo cene po ceniku. Ta je objavljen na naši spletni strani, cena najema oglasnih površin pa je odvisna od sezone in lokacije," pojasnjujejo v podjetju Europlakat d. o.o.

dezurni@zurnal24.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:30 26. Oktober 2016.

    Ko že toliko o cenah storitev, napišite še, koliko je ta organizacija plačala zurnalu za objavo tega lepega članka.<br />Sicer …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.