Vozil pod vplivom drog, oborožen s katano

Foto: PU Celje
Foto: PU Celje
Policisti so ustavili voznika, ki je v avtu poleg droge imel tudi hladno orožje, prirejeno za napad.
Oglej si celoten članek

Policista Postaje prometne policije Celje sta na regionalni cesti v Arji vasi ustavila voznika osebnega avtomobila in pri kontroli ugotovila, da je imel voznik na vozilu nameščene leta 2010 ukradene registrske tablice. Tablice so pripadale vozilu, ki ga je voznik iz prometa odjavil že leta 2014. 

Vozniku sta zasegla hladno orožje prirejeno za napad. V vozilu je imel na dosegu rok, ob sedežu, katano z rezilom dolžine 45 centimetrov. Policista sta mu zasegla tudi vrečko z neznano belo rjavo praškasto snovjo, najverjetneje drogo, tablete in dve injekcijski igli. 

Zaradi suma, da vozi pod vplivom drog, sta policista opravila postopek, ki je dal pozitiven rezultat. Na podlagi pozitivnega rezultata sta mu odredila strokovni pregled v najbližji bolnišnici, ki ga je voznik odklonil.  

Policisti so zato na krajevni pristojno sodišče podali obdolžilni predlog. Poleg visoke globe mu grozi tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Zoper voznika bo uveden prekrškovni postopek zaradi posedovanja hladnega orožja in prepovedanih drog.

Hladno orožje in prepovedane droge bodo uničene, so še sporočili s PU Celje. 

dezurni@zurnal24.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:11 4. Maj 2017.

    Verjamem ,da bi ob rednih kontrolah našli še kakšne bizarnejše primere . Vožnja ponoči je ZELO NEVARNA ,prav zaradi podobnih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.