Slovenija > Črna kronika
49 ogledov

Vozil pod vplivom drog, oborožen s katano

katana PU Celje
Policisti so ustavili voznika, ki je v avtu poleg droge imel tudi hladno orožje, prirejeno za napad.

Policista Postaje prometne policije Celje sta na regionalni cesti v Arji vasi ustavila voznika osebnega avtomobila in pri kontroli ugotovila, da je imel voznik na vozilu nameščene leta 2010 ukradene registrske tablice. Tablice so pripadale vozilu, ki ga je voznik iz prometa odjavil že leta 2014. 

Vozniku sta zasegla hladno orožje prirejeno za napad. V vozilu je imel na dosegu rok, ob sedežu, katano z rezilom dolžine 45 centimetrov. Policista sta mu zasegla tudi vrečko z neznano belo rjavo praškasto snovjo, najverjetneje drogo, tablete in dve injekcijski igli. 

Zaradi suma, da vozi pod vplivom drog, sta policista opravila postopek, ki je dal pozitiven rezultat. Na podlagi pozitivnega rezultata sta mu odredila strokovni pregled v najbližji bolnišnici, ki ga je voznik odklonil.  

Policisti so zato na krajevni pristojno sodišče podali obdolžilni predlog. Poleg visoke globe mu grozi tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Zoper voznika bo uveden prekrškovni postopek zaradi posedovanja hladnega orožja in prepovedanih drog.

Hladno orožje in prepovedane droge bodo uničene, so še sporočili s PU Celje. 

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 20:11 04.maj 2017.

    Verjamem ,da bi ob rednih kontrolah našli še kakšne bizarnejše primere . Vožnja ponoči je ZELO NEVARNA ,prav zaradi podobnih tipov,ki se agresivno obnašajo do ostalih voznikov .