Dva 70-letnika sta se obnašala kot najstnika

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Iz PU Novo mesto poročajo o ukrepanju zoper voznikoma pod vplivom alkohola, ki nista upoštevala opozoril.
Oglej si celoten članek

Policisti iz PU Novo mesto so včeraj dvakrat ukrepali v dogodkih, kjer alkoholizirana voznika nista upoštevala navodil policistov.

Včeraj okoli 18. ure je voznik osebnega avtomobila nevarno vozil po Šmarješki cesti, gorela naj bi mu guma vozila. Policisti so voznika  izsledili in ustavili. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil. Ugotovili so, da je najverjetneje že dalj časa vozil s praznimi pnevmatiki, saj se je izpod koles kadilo.

Med postopkom je 68-letni kršitelj žalil policiste in ni upošteval njihovih opozoril in ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Izdana sta mu bila plačilni in obdolžilni predlog.

Ravno tako okoli 18. ure so bili policisti obveščeni o nezanesljivi vožnji voznika mercedesa, ki je peljal iz smeri Novega mesta proti Trebnjem in pri tem ogrožal druge udeležence v prometu. Ko so kršitelja policisti izsledili, ta njihovih znakov ni upošteval in je nadaljeval z vijuganjem po vozišču. Pri tem je zapeljal v Prapreče, kjer je avtomobil ustavil.

70-letnemu  kršitelju so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, ki ga je odklonil, prav tako pa ni sodeloval v postopku.  Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in o več kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

dezurni@styria-media.si

Kronika Hudi nesreči, dve osebi sta v kritičnem stanju

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:33 20. Oktober 2021.

    Dva 70-letnika sta se obnašala kot najstnika.......mislim, da gre za cepivo MODERNI .

  • 12:33 20. Oktober 2021.

    Ja polna luna že trka. Tatkota sta šla v lajf, saj reveža verjetno nista vedela, da bosta končala tako globoko …

  • 12:23 20. Oktober 2021.

    Kje je zdaj rd2...s svojim nakladanjem o tovariših? :-) Ta dva sta očitno še iz teh časov in poleg pijanosti …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.