Slovenija
5631 ogledov

Dva 70-letnika sta se obnašala kot najstnika

Fotografija je simbolna. Profimedia
Iz PU Novo mesto poročajo o ukrepanju zoper voznikoma pod vplivom alkohola, ki nista upoštevala opozoril.

Policisti iz PU Novo mesto so včeraj dvakrat ukrepali v dogodkih, kjer alkoholizirana voznika nista upoštevala navodil policistov.

Včeraj okoli 18. ure je voznik osebnega avtomobila nevarno vozil po Šmarješki cesti, gorela naj bi mu guma vozila. Policisti so voznika  izsledili in ustavili. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil. Ugotovili so, da je najverjetneje že dalj časa vozil s praznimi pnevmatiki, saj se je izpod koles kadilo.

Med postopkom je 68-letni kršitelj žalil policiste in ni upošteval njihovih opozoril in ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Izdana sta mu bila plačilni in obdolžilni predlog.

Ravno tako okoli 18. ure so bili policisti obveščeni o nezanesljivi vožnji voznika mercedesa, ki je peljal iz smeri Novega mesta proti Trebnjem in pri tem ogrožal druge udeležence v prometu. Ko so kršitelja policisti izsledili, ta njihovih znakov ni upošteval in je nadaljeval z vijuganjem po vozišču. Pri tem je zapeljal v Prapreče, kjer je avtomobil ustavil.

70-letnemu  kršitelju so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, ki ga je odklonil, prav tako pa ni sodeloval v postopku.  Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in o več kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

dezurni@styria-media.si

Dispečerski center 112 rešilec nujna medicinska pomoč reševalec Kronika Slovenija Hudi nesreči, dve osebi sta v kritičnem stanju
Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 14:33 20.oktober 2021.

    Dva 70-letnika sta se obnašala kot najstnika.......mislim, da gre za cepivo MODERNI .

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 12:33 20.oktober 2021.

    Ja polna luna že trka. Tatkota sta šla v lajf, saj reveža verjetno nista vedela, da bosta končala tako globoko v kozarcu. Take stvari se pa ja zgodijo spontano. Treba si je dati duška, pa tudi če s svojimi dejanji ...prikaži več ogrožaš druge. Treba je biti egoist in individualist!

  • h4ck3r 12:23 20.oktober 2021.

    Kje je zdaj rd2...s svojim nakladanjem o tovariših? :-) Ta dva sta očitno še iz teh časov in poleg pijanosti še dementna, da sta na tovarištvo pozabila. :-D