Vozilo zletelo s ceste in priletelo v drevo, sopotnica umrla

Foto: PU Kranj
Foto: PU Kranj
V zgodnjih jutranjih urah se je na območju Svete Trojice v Slovenskih goricah zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom.
Oglej si celoten članek

V nesreči sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila znamke Audi in njegova sopotnica. Peljala sta se po cesti na območju Svete Trojice v Slovenskih goricah. Na delu ceste, kjer poteka cesta v levem nepreglednem ovinku po klancu navzdol, voznik hitrosti vozila in načina vožnje ni prilagodil tehničnim in drugim lastnostim ceste ter svojim sposobnostim. Z vozilom je zapeljal desno izven vozišča na travnato površino, kjer je s sprednjim levim delom trčil v prometni znak z betonskim temeljem, z desnim delom vozila pa oplazil deblo drevesa. Nato se je vozilo s sprednjim delom zarilo v zemljo, zaradi česar je avto dvignilo v zrak in ga obrnilo tako, da je po nekaj metrih s streho vozila trčilo v deblo večjega drevesa, nato pa obstalo na kolesih v gozdu. 

Voznik je v nesreči zadobil lahke telesne poškodbe. Njegova sopotnica je poškodbam na kraju nesreče podlegla. 

V trčenju težje poškodovan sopotnik

V zgodnjih jutranjih urah se je na lokalni cesti v okolici Slovenske Bistrice zgodila še ena prometna nesreča, v kateri se je težje poškodoval sopotnik. 

V nesreči sta bili udeleženi dve osebni vozili. Enega je vozila voznica po ozki cesti, kjer je srečevanje vozil oteženo. Voznica ni ustavila svojega vozila in omogočila varnega srečanja z drugim voznikom osebnega avtomobila, ki je v tistem trenutku pravilno pripeljal iz nasprotne smeri, po strmem klancu navzgor. Voznica je čelno trčila v vozilo, ki je pripeljalo po klancu navzgor.

V nesreči se je sopotnik v vozilu povzročiteljice težje telesno poškodoval, še trije preostali udeleženci, vključno s povzročiteljico pa so utrpeli lažje telesne poškodbe. Zoper voznico bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo. 

*Fotografija je simbolna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:55 11. Julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.