Slovenija > Črna kronika
3361 ogledov

Vozilo zletelo s ceste in priletelo v drevo, sopotnica umrla

Prometna nesreča PU Kranj
V zgodnjih jutranjih urah se je na območju Svete Trojice v Slovenskih goricah zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom.

V nesreči sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila znamke Audi in njegova sopotnica. Peljala sta se po cesti na območju Svete Trojice v Slovenskih goricah. Na delu ceste, kjer poteka cesta v levem nepreglednem ovinku po klancu navzdol, voznik hitrosti vozila in načina vožnje ni prilagodil tehničnim in drugim lastnostim ceste ter svojim sposobnostim. Z vozilom je zapeljal desno izven vozišča na travnato površino, kjer je s sprednjim levim delom trčil v prometni znak z betonskim temeljem, z desnim delom vozila pa oplazil deblo drevesa. Nato se je vozilo s sprednjim delom zarilo v zemljo, zaradi česar je avto dvignilo v zrak in ga obrnilo tako, da je po nekaj metrih s streho vozila trčilo v deblo večjega drevesa, nato pa obstalo na kolesih v gozdu. 

Voznik je v nesreči zadobil lahke telesne poškodbe. Njegova sopotnica je poškodbam na kraju nesreče podlegla. 

V trčenju težje poškodovan sopotnik

V zgodnjih jutranjih urah se je na lokalni cesti v okolici Slovenske Bistrice zgodila še ena prometna nesreča, v kateri se je težje poškodoval sopotnik. 

V nesreči sta bili udeleženi dve osebni vozili. Enega je vozila voznica po ozki cesti, kjer je srečevanje vozil oteženo. Voznica ni ustavila svojega vozila in omogočila varnega srečanja z drugim voznikom osebnega avtomobila, ki je v tistem trenutku pravilno pripeljal iz nasprotne smeri, po strmem klancu navzgor. Voznica je čelno trčila v vozilo, ki je pripeljalo po klancu navzgor.

V nesreči se je sopotnik v vozilu povzročiteljice težje telesno poškodoval, še trije preostali udeleženci, vključno s povzročiteljico pa so utrpeli lažje telesne poškodbe. Zoper voznico bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo. 

*Fotografija je simbolna.

Komentarjev 1
  • Danny_Schaefer 13:55 11.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦