Vozimo se ceneje

Foto: Žurnal24 Opolnoči sta se podražila oba bencina, dizel in kurilno olje pa sta cenejša. (Fo
Opolnoči so se spet spremenile cene naftnih derivatov. Najbolj se je znižala cena kurilnega olja, najmanj pa cena 98-oktanskega bencina.
Oglej si celoten članek

Liter slednjega je tako cenejši za 1,6 centa in po novem stane 0,639 evra za liter. Za 1,4 centa pa se je pocenilo dizelsko gorivo. Liter slednjega tako od polnoči znaša 1,082 evra.

Najmanj sta se opolnoči pocenila 95- in 98-oktanski neosvinčeni bencin. Prvi je cenejši za 0,6 centa (liter znaša 1,152 evra ), liter drugega pa po novem stane 1,171 evra (oziroma 0,5 centa manj).

Po besedah direktorja Inštituta za raziskave v energetiki, ekologiji in tehnologiji Djani Brečevič je na trg naftnih derivatov zadnja dva tedna vplival razmeroma močan ameriški dolar in hiter padec tečajev na svetovnih borzah.

Poleg tega pa je za naftne trge v zadnjih tednih značilen pojav zasičenosti ponudbe nafte, kar vpliva na padec cen nafte.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.