Slovenija
15 ogledov

Vozimo se ceneje

Opolnoči sta se podražila oba bencina, dizel in kurilno olje pa sta cenejša. (Fo Žurnal24 main
Opolnoči so se spet spremenile cene naftnih derivatov. Najbolj se je znižala cena kurilnega olja, najmanj pa cena 98-oktanskega bencina.

Liter slednjega je tako cenejši za 1,6 centa in po novem stane 0,639 evra za liter. Za 1,4 centa pa se je pocenilo dizelsko gorivo. Liter slednjega tako od polnoči znaša 1,082 evra.

Najmanj sta se opolnoči pocenila 95- in 98-oktanski neosvinčeni bencin. Prvi je cenejši za 0,6 centa (liter znaša 1,152 evra ), liter drugega pa po novem stane 1,171 evra (oziroma 0,5 centa manj).

Po besedah direktorja Inštituta za raziskave v energetiki, ekologiji in tehnologiji Djani Brečevič je na trg naftnih derivatov zadnja dva tedna vplival razmeroma močan ameriški dolar in hiter padec tečajev na svetovnih borzah.

Poleg tega pa je za naftne trge v zadnjih tednih značilen pojav zasičenosti ponudbe nafte, kar vpliva na padec cen nafte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.