Voznica trčila v divjega prašiča

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Voznica osebnega vozila se je zgodaj zjutraj zaletela v divjega prašiča in se poškodovala. Na živali bodite pozorni zlasti zjutraj in zvečer.
Oglej si celoten članek

Nekaj po pol tretji uri je voznica na hitri cesti pred cestninsko postajo Bazara v Občini Šempeter-Vrtojba naletela na divjega prašiča. Pri tem se je poškodovala, zato so jo reševalci odpeljali na pregled v šempetrsko bolnišnico.

Kaj storiti?

Največja verjetnost, da bomo povozili žival, je zjutraj in zvečer, ko živali iščejo hrano oziroma se odpravljajo k počitku. Še večja možnost, da se bo na cesti znašla žival, je spomladi, ko živali iščejo nov bivalni prostor. Prav tako se moramo zavedati, da bodo živali na cesto najverjetneje sledile še druge, saj so po navadi v skupinah.

Če trčite v žival na cesti, označite območje trčenja kot pri prometnih nesrečah in pokličite policijo. Truplo zlasti večje živali na cesti lahko povzroči nove prometne nesreče, zato voznik, ki trči v žival, ne sme enostavno odpeljati naprej.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:53 10. September 2012.

    Ah pokličite policijo, jaz sem jih poklicala pa so mi rekli naj se obrnem na lovsko družino, če je srna …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.