Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Voznica trčila v divjega prašiča

divji prašič Shutterstock
Voznica osebnega vozila se je zgodaj zjutraj zaletela v divjega prašiča in se poškodovala. Na živali bodite pozorni zlasti zjutraj in zvečer.

Nekaj po pol tretji uri je voznica na hitri cesti pred cestninsko postajo Bazara v Občini Šempeter-Vrtojba naletela na divjega prašiča. Pri tem se je poškodovala, zato so jo reševalci odpeljali na pregled v šempetrsko bolnišnico.

Kaj storiti?

Največja verjetnost, da bomo povozili žival, je zjutraj in zvečer, ko živali iščejo hrano oziroma se odpravljajo k počitku. Še večja možnost, da se bo na cesti znašla žival, je spomladi, ko živali iščejo nov bivalni prostor. Prav tako se moramo zavedati, da bodo živali na cesto najverjetneje sledile še druge, saj so po navadi v skupinah.

Če trčite v žival na cesti, označite območje trčenja kot pri prometnih nesrečah in pokličite policijo. Truplo zlasti večje živali na cesti lahko povzroči nove prometne nesreče, zato voznik, ki trči v žival, ne sme enostavno odpeljati naprej.

Komentarjev 1
  • andreja980 09:53 10.september 2012.

    Ah pokličite policijo, jaz sem jih poklicala pa so mi rekli naj se obrnem na lovsko družino, če je srna obležala na cesti, če pa rabim njih za zavarovalnico bodo pa prišli. Pa sem jim rekla da naj vsaj preverit ...prikaži več grejo, ker ne vem če je obležala. Kasneje sem izvedela ( ko sem podala odškodninski zahtevek) da dogodka niso niti zabeležili, kaj šele da bi šli preveriti ali je srna tam ali ne.