Voznik avtobus šolarje vozil pod vplivom alkohola

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Voznik šolskega avtobusa je v jutranjih urah, ko je v šolo peljal otroke, napihal.
Oglej si celoten članek

Policisti PU Celje so v četrtek izvajali poostren nadzor, v katerem so preverjali, kako varen je prevoz otrok v šole in domov. Kontrolirali so 57 voznikov avtobusov. 

Na Koroškem so zjutraj ustavili voznika avtobusa, ko je v šolo peljal otroke. Voznik je ob kontroli imel 0,32 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so zasegli vozniško dovoljenje in ga izločili iz prometa. Delodajalec je zagotovil nadomestnega voznika. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog. 

V okolici šol so kontrolirali 84 voznikov osebnih vozil, ki so v šolo oziroma domov vozili otroke. Šest voznikov ni uporabljajo varnostnih pasov, devet pa jih ni poskrbelo za varno namestitev šolarjev v zadrževalnih sistemih. 

Policisti po vsej državi v teh dneh izvajajo poostren nadzor nad prevozom otrok. Jeseniški policisti so tako v sredo obravnavali voznika avtobusa, ki je prevažal otroke in med vožnjo uporabljal mobilni telefon. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.