Slovenija > Črna kronika
830 ogledov

Voznik avtobus šolarje vozil pod vplivom alkohola

šolski avtobus Profimedias
Voznik šolskega avtobusa je v jutranjih urah, ko je v šolo peljal otroke, napihal.

Policisti PU Celje so v četrtek izvajali poostren nadzor, v katerem so preverjali, kako varen je prevoz otrok v šole in domov. Kontrolirali so 57 voznikov avtobusov. 

Na Koroškem so zjutraj ustavili voznika avtobusa, ko je v šolo peljal otroke. Voznik je ob kontroli imel 0,32 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so zasegli vozniško dovoljenje in ga izločili iz prometa. Delodajalec je zagotovil nadomestnega voznika. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog. 

V okolici šol so kontrolirali 84 voznikov osebnih vozil, ki so v šolo oziroma domov vozili otroke. Šest voznikov ni uporabljajo varnostnih pasov, devet pa jih ni poskrbelo za varno namestitev šolarjev v zadrževalnih sistemih. 

Policisti po vsej državi v teh dneh izvajajo poostren nadzor nad prevozom otrok. Jeseniški policisti so tako v sredo obravnavali voznika avtobusa, ki je prevažal otroke in med vožnjo uporabljal mobilni telefon. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.