Voznik zapeljal naravnost pred vlak

Foto: Žurnal24 (Foto: PU Slovenj Gradec) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: Policija) Foto: Žurnal24
Pri Dravogradu se je zgodila prometna nesreča, v kateri sta trčila tovorni vlak in osebni avtomobil. Voznik bi moral pred prehodom ustaviti, a tega ni storil.
Oglej si celoten članek

Nekaj pred osmo uro zjutraj se je na prehodu lokalne ceste čez železniško progo v kraju Podklanc pri Dravogradu zgodila prometna nesreča.

59-letni voznik iz okolice Dravograda namreč pred prehodom ceste čez železniško progo ni ustavil. Prehod je označen z Andrejevim križem in prometnim znakom STOP, a voznik teh znakov ni upošteval.

V času prometne nesreče je vlak na predelu, kjer je omejitev 60 km/h, vozil s hitrostjo 57 km/h.

Vlak zaviral, avto pospeševal
Ko je zapeljal čez progo, je z desne strani zapeljal tovorni vlak. 36-letni strojevodja je zaviral, voznik pa pospeševal, a vseeno je prišlo do trka. Čeprav bi torej voznik moral ustaviti, je vlak spregledal in šel čez progo. Ko je bil že na progi, je zagledal vlak. Avtomobil je nato ob trku odbilo z železniškega tira, vlak pa se je ustavil po 40 metrih zaviranja.

Voznik avtomobila ni bil poškodovan, njegova sopotnika pa sta utrpela lažje telesne poškodbe. PU Slovenj Gradec bo zoper voznika osebnega avtomobila podala obdolžilni predlog.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.