Slovenija
27 ogledov

Voznik zapeljal naravnost pred vlak

(Foto: PU Slovenj Gradec)
1/5
Žurnal24 main
Pri Dravogradu se je zgodila prometna nesreča, v kateri sta trčila tovorni vlak in osebni avtomobil. Voznik bi moral pred prehodom ustaviti, a tega ni storil.

Nekaj pred osmo uro zjutraj se je na prehodu lokalne ceste čez železniško progo v kraju Podklanc pri Dravogradu zgodila prometna nesreča.

59-letni voznik iz okolice Dravograda namreč pred prehodom ceste čez železniško progo ni ustavil. Prehod je označen z Andrejevim križem in prometnim znakom STOP, a voznik teh znakov ni upošteval.

V času prometne nesreče je vlak na predelu, kjer je omejitev 60 km/h, vozil s hitrostjo 57 km/h.

Vlak zaviral, avto pospeševal
Ko je zapeljal čez progo, je z desne strani zapeljal tovorni vlak. 36-letni strojevodja je zaviral, voznik pa pospeševal, a vseeno je prišlo do trka. Čeprav bi torej voznik moral ustaviti, je vlak spregledal in šel čez progo. Ko je bil že na progi, je zagledal vlak. Avtomobil je nato ob trku odbilo z železniškega tira, vlak pa se je ustavil po 40 metrih zaviranja.

Voznik avtomobila ni bil poškodovan, njegova sopotnika pa sta utrpela lažje telesne poškodbe. PU Slovenj Gradec bo zoper voznika osebnega avtomobila podala obdolžilni predlog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.