Vozniki 13 ur v ledenem primežu

Foto: Thüringer Polizei
Foto: Thüringer Polizei
Nesrečo je povzročil 37-letni hrvaški voznik.
Oglej si celoten članek

Hrvaški voznik priklopnika je v nedeljo na zaledeneli cesti izgubil oblast nad vozilom in se z njim prevrnil. Do nesreče je prišlo na nemški avtocesti A38 v smeri Göttingena, je sporočila nemška policija.

Kot je pokazala policijska preiskava, je kamion zaradi zimskih razmer, poledice in snega, zdrsnil, trčil v zaščitno ograjo in se prevrnil preko cele širine ceste.

Voznik v nesreči ni bil poškodovan, promet je bil zaprt za 13 ur, dokler policija ni opravila ogleda.

Materialno škodo ocenjujejo na 44 tisoč evrov.

Poleg odprave posledic nesreče so morale reševalne službe, prometne informacije in policija miriti tudi številne zaskrbljene klicatelje, katerih svojci so bili ujeti na avtocesti. V zimskih razmerah marsikdo na 13-urno čakanje ni bil ustrezno pripravljen.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:36 5. December 2017.

    Citiram članek: "Do nesreče je prišlo na nemški avtocesti A38 v smeri Göttingena"

  • 12:56 5. December 2017.

    13 ur , pa to so bolj reševal voznike zaradi podhlladitev , ne pa kamion. Ne razumem pa nikakor tega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.