Slovenija > Črna kronika
5819 ogledov

Vozniki 13 ur v ledenem primežu

Nesreča Hrvata Thüringer Polizei
Nesrečo je povzročil 37-letni hrvaški voznik.

Hrvaški voznik priklopnika je v nedeljo na zaledeneli cesti izgubil oblast nad vozilom in se z njim prevrnil. Do nesreče je prišlo na nemški avtocesti A38 v smeri Göttingena, je sporočila nemška policija.

Kot je pokazala policijska preiskava, je kamion zaradi zimskih razmer, poledice in snega, zdrsnil, trčil v zaščitno ograjo in se prevrnil preko cele širine ceste.

Voznik v nesreči ni bil poškodovan, promet je bil zaprt za 13 ur, dokler policija ni opravila ogleda.

Materialno škodo ocenjujejo na 44 tisoč evrov.

Poleg odprave posledic nesreče so morale reševalne službe, prometne informacije in policija miriti tudi številne zaskrbljene klicatelje, katerih svojci so bili ujeti na avtocesti. V zimskih razmerah marsikdo na 13-urno čakanje ni bil ustrezno pripravljen.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • mitjap 15:36 05.december 2017.

    Citiram članek: "Do nesreče je prišlo na nemški avtocesti A38 v smeri Göttingena"

  • Žurnalček 12:56 05.december 2017.

    13 ur , pa to so bolj reševal voznike zaradi podhlladitev , ne pa kamion. Ne razumem pa nikakor tega računa , ki glasi takole . Škode je za 44.000 € matral so se 13 ur , da so ga ...prikaži veča odmaknili , kolko je pa stal udeležence zapore ? Verjetno 100x več !! In zakaj enostavno ne pripeljejo buldožer , da kamion odrine s ceste ali na zaustavni pas! Kaj a ne znajo računat , al bi moral tožiti DARS zaradi svoje časovne ino škode , da bi potem prišel DARS do tega zaključka ! Prej se zgleda ne bodo zmigal !