Slovenija > Črna kronika
26572 ogledov

Huda prometna nesreča slovenskega avtobusa v Avstriji

Prometna nesreča v Avstriji
1/4
Sobotainfo.com
Huda prometna nesreča, v kateri sta življenje izgubili dve osebi, se je zgodila v soboto okoli 22. ure tik za slovensko mejo.

Na cesti v okrožju Jennersdorf v avstrijski zvezni deželi Gradiščanska, nekaj kilometrov čez slovensko mejo, sta v soboto okoli 22. ure trčila slovenski avtobus in slovenski osebni avtomobil, oba z registrskima oznakama Murske Sobote. Na avtobusu je od 46 potnikov lažje poškodovanih 15, dva pa huje. Oba potnika osebnega vozila sta umrla.

Šlo naj bi za 28-letnico in njenega 30-letnega partnerja.

Avtobus se je vračal z Dunaja in v smeri proti slovensko-avstrijski meji med krajema Minihof-Liebau in Tauka čelno trčil v osebno vozilo, so sporočile pristojne oblasti okrožja Jennersdorf. Avtobus je nato odbilo v bližnji zid, je na svoji spletni strani objavila avstrijska nacionalna televizija ORF.

Pomagalo več kot 90 gasilcev, poveljnik o nesreči pretreseno: "Reševanja na koncu nisem mogel več gledati"

Na kraj nesreče sta prihiteli dve vozili nujne medicinske pomoči, v intervenciji je sodelovalo tudi pet gasilskih vozil s približno 90 gasilci. Za oba potnika osebnega vozila je vsakršna pomoč prišla prepozno, saj sta umrla na kraju nesreče.

Na avtobusu je bilo lažje poškodovanih 15 oseb, voznik avtobusa in turistična vodička pa huje. Avstrijski mediji poročajo, da so poškodovane potnike oskrbeli v bližnjih bolnišnicah, ostale pa so oskrbeli v gasilski postaji, kjer so dobili tople odeje in čaj. 

Intervencija je bila zaključena okoli pol ene ure zjutraj, več gasilcev pa je tekom noči ostalo na mestu nesreče.

Poveljnik prostovoljnega gasilskega društva Minihof-Liebau Alois Knaus je za portal Sobotainfo povedal, da se je izjemno huda prometna nesreča dotaknila tudi gasilcev, policistov in reševalcev, ki so bili na prizorišču: "Moram povedati, da tega nisem vajen, ampak te stvari lahko delam brez težav. Iskreno pa moram priznati, da reševanja na koncu nisem mogel več gledati."

Komentarjev 9
  • igorgeus 09:56 04.december 2017.

    Zdaj ko je toliko Slovencev v Avstriji, izgleda da se tja seli tudi naša prometna statistika. Še malo pa nam bodo mejo zaprli.

  • Harrison 07:06 04.december 2017.

    Skipi - dobro je, da se ne voziš po tujini, a ne! In ker se ne, me še bolj skrbi zate, ker se voziš doma. Me kar zmrazi !

  • Avatar Zala
    Zala 23:31 03.december 2017.

    Kaj je pa delal avtubus na poti z Dunaja na neki lokalni cesti? Zakaj ni vozil po avto cesti ali vsaj hitri cesti? Prihranek pri cestnini, bil lahko kateri od potnikov plačal z življenjem.