Vožnja danes brezplačna

Foto: Žurnal24 Primerjava stare in nove Pohorske vzpenjače v številkah. (Foto: žurnal24grafika)
Praznik. Prvi potniki v novo rdečo gondolo ob desetih, popoldne koncert.
Oglej si celoten članek

Pod vznožjem Pohorja bodo danes ob 10. uri slavnostno zagnali novo pohorsko vzpenjačo, ki bo kmalu po odprtju na vrh prepeljala prve potnike. “Čeprav je bil marsikdo skeptičen, smo obljubo izpolnili in novo gondolo odprli pred božičem,” navdušeno razlaga mariborski župan Franc Kangler in znova poudarja, da so vse postopke v zvezi z gradnjo izpeljali hitro, učinkovito in zakonito. Kljub vsemu pa v Športnem centru Pohorje včeraj še niso imeli na mizi obratovalnega dovoljenja ministrstva za promet, kjer pa so nam zagotovili, da so vlogo športnega centra prejeli že v ponedeljek, tako da bo dovoljenje izdano do slavnostnega odprtja, ki se ga bo udeležil tudi minister za gospodarstvo Matej Lahovnik.

Preimenovanje trgov
Pobuda. “Resno razmišljam o pobudi mestnega svetnika Toneta Vogrinca, da bi dva bližnja trga preimenovali v Čopov in Senčarjev trg ter se tako spomnili tistih, ki imajo veliko zaslug za največje smučišče v Sloveniji,” je naznanil Kangler.

Celodnevni praznik
Sicer pa bo zbrane na odru pri spodnji postaji vzpenjače od 16. ure dalje zabaval Zoran Predin z Lačnimi Franci, razdelil bodo 1.500 toplih obrokov, ves dan pa se bo mogoče z gondolo voziti brezplačno. Že jutri bo namreč cena povratne vozovnice za odrasle stala deset evrov. “Te cene niso zabetonirane. Če se bo pokazalo, da je zanimanje veliko in bo prihodek večji, lahko mestni svet v vsakem trenutku predlaga znižanje cen,” pojasni Kangler, ki občane poziva, naj si pridobijo kartico ugodnosti Otroške športne zime, s katero so osnovnošolci pri nakupu vozovnice upravičeni do polovične cene.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.