Slovenija
28 ogledov

Vožnja danes brezplačna

Primerjava stare in nove Pohorske vzpenjače v številkah. (Foto: žurnal24grafika) Žurnal24 main
Praznik. Prvi potniki v novo rdečo gondolo ob desetih, popoldne koncert.

Pod vznožjem Pohorja bodo danes ob 10. uri slavnostno zagnali novo pohorsko vzpenjačo, ki bo kmalu po odprtju na vrh prepeljala prve potnike. “Čeprav je bil marsikdo skeptičen, smo obljubo izpolnili in novo gondolo odprli pred božičem,” navdušeno razlaga mariborski župan Franc Kangler in znova poudarja, da so vse postopke v zvezi z gradnjo izpeljali hitro, učinkovito in zakonito. Kljub vsemu pa v Športnem centru Pohorje včeraj še niso imeli na mizi obratovalnega dovoljenja ministrstva za promet, kjer pa so nam zagotovili, da so vlogo športnega centra prejeli že v ponedeljek, tako da bo dovoljenje izdano do slavnostnega odprtja, ki se ga bo udeležil tudi minister za gospodarstvo Matej Lahovnik.

Preimenovanje trgov
Pobuda. “Resno razmišljam o pobudi mestnega svetnika Toneta Vogrinca, da bi dva bližnja trga preimenovali v Čopov in Senčarjev trg ter se tako spomnili tistih, ki imajo veliko zaslug za največje smučišče v Sloveniji,” je naznanil Kangler.

Celodnevni praznik
Sicer pa bo zbrane na odru pri spodnji postaji vzpenjače od 16. ure dalje zabaval Zoran Predin z Lačnimi Franci, razdelil bodo 1.500 toplih obrokov, ves dan pa se bo mogoče z gondolo voziti brezplačno. Že jutri bo namreč cena povratne vozovnice za odrasle stala deset evrov. “Te cene niso zabetonirane. Če se bo pokazalo, da je zanimanje veliko in bo prihodek večji, lahko mestni svet v vsakem trenutku predlaga znižanje cen,” pojasni Kangler, ki občane poziva, naj si pridobijo kartico ugodnosti Otroške športne zime, s katero so osnovnošolci pri nakupu vozovnice upravičeni do polovične cene.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.