Vplivne ženske po ameriško

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
"Danes nisem nad ničemer več presenečena," nam je dejala Manca Košir v odzivu, potem ko je je od nas slišala, da jo imajo Američani glede na razkritje Wikileaksa za eno od sedmih najvplivnejših Slovenk.
Oglej si celoten članek

"Ta svet je v razpadu in k temu je pomagalo tudi razkritje ameriških depeš. Prav je, da je vse transparentno," nam je dejala upokojena profesorica, komentatorka  in novinarka Manca Košir. In zakaj je po njenem na seznamu? "Sem ženska, ki mi je mar za javno dobro, sem vplivna kot prostovoljka, denimo v organizaciji Hospic, odmeven je moj krožek beremo z Manco Košir, kot predavateljica sem k nam privabila več Fulbrightovih profesorjev … Vse to Američani vidijo, včasih bolj kot slovenski politiki," je za Žurnal24 komentirala Manca Košir.

Na seznamu, ki ga je takratni veleposlanik v Sloveniji Thomas Robertson januarja 2007 poslal v Washington, je še šest imen.

Foto: RTV SLO Manica Janežič Ambrožič Med najvplivnejšo peterico je ambasador uvrstil Barbaro Brezigar, vrhovno državno tožilko in nekdanjo predsedniško kandidatko, Andrejo Kocijančič, rektorico Univerze v Ljubljani, Cvetko Selšek, predsednico upravnega odbora SKB in članico več mednarodnih gospodarskih združenj, Manico Janežič Ambrožič, novinarko TV Dnevnika na RTV Slovenija in Anico Mikuš Kos, direktorico Fundacije Skupaj. Dodatno je Robertson velik vpliv pripisal še Koširjevi in ombudsmanki Zdenki Čebašek Travnik.

In kako se je na pojav njenega imena v ameriški depeši odzvala Manica J. Ambrožič, voditeljica na TV Slovenija? "Sem novinarka in opravljam svoje delo. To je vse."

Sicer pa Wikileaks v drugi depeši iz 2004 razkriva, kako je takratni veleposlanik v Sloveniji Johnny Young kritiziral pomanjkanje razumevanja Slovenije s strani Washingtona in drugih centrov članic Nata. Več tukaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:09 27. Avgust 2011.

    Kje pa je pasja princesa, na njo so pa pozabili? Ta je šele vplivna: vse "zrihta." Jim bo že še …

  • 15:59 27. Avgust 2011.

    Samo sedem vplivnih žensk v Sloveniji?!? :( (In mi imamo Afganistan za patriarhalno družbo.)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.