Vraničar Ermanova prevzema finančno ministrstvo

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
Mateja Vraničar Erman je postala nova finančna ministrica.
Oglej si celoten članek

Mateja Vraničar Erman je dobila 50 glasov poslancev in tako postala nova finančna ministrica. Proti njenemu imenovanju je glasovalo 21 poslancev. 

Z njenim imenovanjem je tako zapolnjeno prazno mesto na čelu finančnega ministrstva, potem ko je poleti odstopil tedanji finančni minister Dušan Mramor. Vraničar Ermanova je tako postala prva ženska na tem mestu. 

Po imenovanju se je zahvalila za izkazano zaupanje. "Zavedam se, da prevzemam naloge v zelo občutljivem času, ko so pričakovanja ogromna, realne možnosti pa je treba presojati iz dneva v dan. Tako kot sem prisegla, se bom z vsem svojim delom in celotno ekipo trudila za blaginjo Slovenije, njenih prebivalcev in prebivalk," je zagotovila poslancem.

Premier: "Nalogi bo kos"

Premier Miro Cerar je prepričan, da bo nova finančna ministrica absolutno kos novi nalogi. Ocenil jo je kot dokazano veliko strokovnjakinjo za finance. "Že jutri bomo lahko intenzivno nadaljevali delo, ki ga je začela z ministrom Dušanom Mramorjem, tako da ne bo nobenih motenj v prehodu," je dejal.

Prepričan je, da ministrica razume, da želi javnofinančno urejeno državo in da moramo biti obenem razvojno naravnani. "Mislim, da bo absolutno kos tej nalogi, če bo delala tako kot do sedaj," je po izvolitvi dejal v izjavi za novinarje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 11:44 22. September 2016.

    Afgane, posveti se raje svojim Afganistancem, napiši jim nov plakat za proteste, da bo čim prej kakšen denar v tvojem …

  • 11:39 22. September 2016.

    Ferluci, to je pač posledica, da se je v 90 kadrovalo za javno upravo tistega, ki ni šel v gospodarstvo. …

  • 07:53 22. September 2016.

    Slovensko albanski ćefur i kup dreka od SSDSS a, preoblečene komunjare marš na smetišče politične zgodovine

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.