Vreme: Arso izdal opozorilo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kakšno vreme nas čaka do konca leta?
Oglej si celoten članek

Prebivalce Izole in Pirana je po poročanju STA zjutraj prebudila opozorilna sirena. Regijski center za obveščanje Koper je namreč zaradi visokega plimovanja morja v obeh obalnih krajih sprožil sireno javnega alarmiranja z znakom opozorila za nevarnost.

Morje bo zjutraj še poplavljalo

Agencija RS za okolje je za današnje jutro razglasila drugo najvišjo stopnjo ogroženosti oz. oranžni alarm. Po napovedih naj bi morje poplavljalo še do 10. ure, in sicer v višini okoli 30 centimetrov.

Težave z visokim plimovanjem so v Piranu imeli že v nedeljo in ponedeljek, a večje škode poplavljanje morja po poročanju STA ni povzročilo.

OPOZORILO

V torek zjutraj bo morje poplavilo nižje ležeče dele obale.

Vremenoslovci sicer za danes dopoldne napovedujejo večinoma jasno vreme, zjutraj se bo po nekaterih nižinah zadrževala megla. "Sredi dneva in popoldne se bo zmerno pooblačilo," pišejo pri Agenciji za okolje. "Zvečer lahko nastane kakšna manjša ploha. Najvišje dnevne temperature bodo v alpskih dolinah okoli 5, drugje od 8 do 13 stopinj Celzija,

Ponoči se bo razjasnilo, več oblačnosti bo občasno na vzhodu. Zjutraj bo po nekaterih nižinah nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, ob morju okoli 4 stopinje Celzija.

Proti koncu tedna hladneje

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, na severu tudi pretežno oblačno. Predvsem v severni polovici države so možne manjše plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem do 13 °C.

V četrtek bo precej sončno, le po nekaterih nižinah se bo del dneva zadrževala megla. Proti večeru bo oblačnost od zahoda naraščala.

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

V petek bo pretežno oblačno s krajšimi sončnimi obdobji. Nekoliko hladneje bo.

"Vremenska fronta se je pomaknila nad vzhodni Balkan," razlagajo pri Arsu. "Za njo se nad Alpami krepi območje visokega zračnega tlaka. V višinah doteka z zahodnimi vetrovi k nam nekoliko toplejši in bolj suh zrak."

Od 27. decembra do 1. januarja

Predvidoma v petek nas bo ob severozahodnih višinskih vetrovih hitro prešla hladna fronta. "Za njo se bo nad srednjo Evropo in Alpami znova krepilo območje visokega zračnega tlaka," pišejo pri Arsu. "V višinah bo k nam pritekal predvidoma hladnejši zrak."

V petek se bo oblačnost prehodno povečala, ob prehodu hladne fronte bodo možne kratkotrajne krajevne plohe. "Od sobote do srede bo predvidoma suho vreme," napovedujejo pri Arsu. "Zjutraj bodo temperature pod ničlo, čez dan pa od petka naprej do okoli pet stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 09:29 25. December 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 05:17 25. December 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 22:17 24. December 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.