Vreme: Izkoristite današnje sonce, prihaja poslabšanje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vremenoslovci napovedujejo spremembo vremena in opozarjajo zaradi vetra.
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno jasno vreme, drugod občasno zmerno oblačno. "Pihal bo severni do severozahodni veter, ki bo okrepljen zlasti v severni in severovzhodni Sloveniji," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 12, na Primorskem do 14 stopinj Celzija."

Jutri bo na vzhodu delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugod se bo od zahoda pooblačilo. "Čez dan bo zapihal jugozahodnik, ob morju jugo," napovedujejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, ob morju okoli 3, najvišje dnevne v Gornjesavski dolini okoli 5, drugod od 8 do 13 stopinj Celzija."

V nedeljo bodo padavine zajele vso Slovenijo

Opozorilo Arsa

Danes proti poldnevu in popoldne bo predvsem pod Karavankami ter ponekod na Štajerskem pihal močan severni veter s sunki nad 70 kilometrov na uro.

V nedeljo bo oblačno, padavine bodo od zahoda postopno zajele vso Slovenijo. "Snežilo bo le v hribih," napovedujejo pri Arsu. "Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. V noči na ponedeljek bodo padavine prehodno ponehale, tudi veter se bo prehodno umiril."

V ponedeljek bo na vzhodu zmerno do pretežno oblačno, drugod oblačno. Spet bo zapihal jugozahodnik. Dopoldne se bodo padavine pojavljale predvsem v zahodni, popoldne tudi v osrednji, v noči na torek pa še v vzhodni Sloveniji.

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

"Za oslabljeno vremensko motnjo, ki je ponoči prešla Slovenijo, se nad Alpami in severnim Sredozemljem ponovno krepi območje visokega zračnega tlaka," še prišejo pri Agenciji za okolje. "Nad naše kraje z okrepljenimi severnimi višinskimi vetrovi doteka razmeroma hladen in suh zrak."

Od 2. do 7. marca

Na vreme pri nas bodo vplivala ciklonska območja z vremenskimi frontami.

V ponedeljek in torek kaže na povečini oblačno vreme s pogostimi padavinami. "V gorah bo snežilo, po nižinah pa povečini deževalo," napovedujejo pri Arsu. "Verjetnost za padavine se bo v sredo nekoliko zmanjšala, v četrtek pa znova povečala."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.