Vreme? Pihnila sta ga!

Foto: Žurnal24 Bo poletje nadpovprečno ali podpovprečno vroče? (Foto: Shutterstock)
Napovedovanje vremena je loterija. To priznavajo tudi meteorologi.
Oglej si celoten članek

Lanska sezonska napoved za Slovenijo je kazala, da bo poletje toplejše od prejšnjih in tako je tudi res bilo. Za letos meteorologi napovedujejo, da če bi primerjali letošnjo in lansko napoved, je za letos manj vročinskih signalov. Vsi v en glas pa meteorologi zatrjujejo, da ni jamstva, da se v tednu ali dveh takšna napoved ne bo spremenila.

Da je napovedovanje vremena za letošnje poletje res dvorezen meč, sta lahko ugotovila tudi kolega meteorologa Andrej Pečenko in Brane Gregorič iz Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO).

Za multimedijski portal RTVSLO je legendarni vremenko Andrej Pečenko 3. junija letos med drugim dejal: "Pri nas naj bi bilo poletje povprečno toplo z nekaj več padavinami od povprečja. Kaže tudi, da ne bo prav vroče. Povprečno poletje torej."

Brane Gregorič pa je za naš portal med drugim dejal: "Na območju Slovenije je verjetnost za nadpovprečno toplo poletje večja od verjetnosti, da bo obdobje prehladno. Sicer nismo v regiji, kjer bo odklon navzgor največji. Kljub temu ga pričakujemo tudi pri nas."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.