Slovenija
19 ogledov

Vreme? Pihnila sta ga!

Bo poletje nadpovprečno ali podpovprečno vroče? (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Napovedovanje vremena je loterija. To priznavajo tudi meteorologi.

Lanska sezonska napoved za Slovenijo je kazala, da bo poletje toplejše od prejšnjih in tako je tudi res bilo. Za letos meteorologi napovedujejo, da če bi primerjali letošnjo in lansko napoved, je za letos manj vročinskih signalov. Vsi v en glas pa meteorologi zatrjujejo, da ni jamstva, da se v tednu ali dveh takšna napoved ne bo spremenila.

Da je napovedovanje vremena za letošnje poletje res dvorezen meč, sta lahko ugotovila tudi kolega meteorologa Andrej Pečenko in Brane Gregorič iz Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO).

Za multimedijski portal RTVSLO je legendarni vremenko Andrej Pečenko 3. junija letos med drugim dejal: "Pri nas naj bi bilo poletje povprečno toplo z nekaj več padavinami od povprečja. Kaže tudi, da ne bo prav vroče. Povprečno poletje torej."

Brane Gregorič pa je za naš portal med drugim dejal: "Na območju Slovenije je verjetnost za nadpovprečno toplo poletje večja od verjetnosti, da bo obdobje prehladno. Sicer nismo v regiji, kjer bo odklon navzgor največji. Kljub temu ga pričakujemo tudi pri nas."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.