Vreme: Prižgani alarmi, nebo se bo zagrnilo

Foto: Profimedia
Pred nami so ledeni možje in Zofka. Kaj prinašajo?
Oglej si celoten članek

Če bo sobota še deloma sončna, pa se že jutri obeta sprememba. Prvi jo bodo občutili prebivalci zahodne Slovenije, saj bo tam najprej oblačno. Že danes popoldne in zvečer se tam lahko pojavijo manjše krajevne padavine. Pihal bo jugozahodnik, na Primorskem burja. 

Prek noči se bo dež na zahodu okrepil in do jutra zajel večji del države. Pihati bo začel okrepljen severni veter, na Primorskem burja. Zbudili se bomo v sveže jutro, saj bodo temperature med 3 in 10 stopinjami Celzija. Čez dan se bodo najvišje dnevne temperature gibale od 5 do 12 stopinj Celzija, na vzhodu države lahko tudi do 14 stopinj Celzija. 

Za nedeljo je razglašen oranžni alarm za jugozahod države. Težave bo povzročal močan veter. Za preostali del države je razglašen rumeni alarm. Vremenoslovci so alarm razglasili tudi za ponedeljek in torek. 

Foto: prtscr Meteo.si oranžni alarm

Oblačno in razmeroma hladno vreme se bo nadaljevalo tudi v ponedeljek in torek. Ponekod bo občasno rahlo deževalo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, drugod okrepljen severni veter.

Sredi tedna bomo pod vplivom Sredozemskega ciklona, ki se bo proti koncu tedna pomaknil nad vzhodni Balkan. V torek in sredo bo oblačno in deževno, od četrtka do nedelje pa bo padavin nekaj manj. 

Za sredino maja bo razmeroma hladno, najvišje dnevne temperature bodo sprva le okoli 10, proti koncu tedna pa bodo okoli 15 stopinj Celzija. V prvih desetih dneh maja je bila povprečna temperatura za okoli 3 stopinje Celzija nižja od dolgoletnega povprečja in verjetno bomo v letošnjem maju prekinili 13-mesečni niz nadpovprečno toplih mesecev. Tudi v sredini maja bo, kot kaže, temperatura še vedno pod povprečjem, vendar negativni odklon ne bo tako izrazit kakor v začetku.

Oranžni alarm Vreme: prihaja silovit vdor hladnega zraka, spet bo snežilo

The Weather Company Vreme: Objavljena napoved za naslednje tri mesece

dezurni@zurnal24.si


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.