Vreme: Takšen bo prihodnji konec tedna

Foto: Shutterstock pomlad
Vsi smo veseli toplega in sončnega vremena, ki smo mu priča ta vikend. Kakšno vreme nas čaka prihodnji konec tedna?
Oglej si celoten članek

Današnje najvišje dnevne temperature so se dvignile tudi na 23 stopinj Celzija, kar smo že vsi težko pričakovali.

Žal nas že v ponedelje čaka poslabšanje, saj se bo čez dan od jugozahoda pooblačilo. “Večino dneva bo ostalo sončno v severovzhodnih krajih,” pojasnjujejo na Agenciji RS za okolje.

V zahodni, južni in osrednji Sloveniji se bodo po njihovih napovedih popoldne pojavljale krajevne padavine, deloma plohe, ki bodo pogostejše v zahodnih krajih. Kakšna manjša ploha bo možna tudi na severovzhodu.

Pihal bo veter južnih smeri, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od ena do osem, v Gornjesavski dolini in ponekod na Notranjskem okoli nič, najvišje dnevne od 17 do okoli 23 stopinj Celzija.

Občasne padavine se bodo po napovedi meteorologov nadaljevale v noč na torek: “V torek bo spremenljivo oblačno, predvsem v zahodni Sloveniji bodo krajevne plohe, kakšna bo možna tudi drugod. Pihal bo jugozahodnik. V sredo bo povečini sončno.”

Kakšen bo prihodnji konec tedna

Po verjetnostnem izračunu vremenoslovcev, bo petek suh z najvišjimi dnevnimi temperaturami 19 stopinj Celzija. Sobota bo sicer oblačna, a suha in topla. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale okoli 20 stopinj Celzija, na Gorenjskem okoli 14 stopinj Celzija.

Nedelja bo podobna soboti, morda se bodo občasno pojavile manjše padavine.

Foto: Profimedia Oblačno vreme

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.