Vreme: V teh krajih lahko pričakujete nevihte s sodro!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Podrobnejša vremenska napoved za današnje poslabšanje s hladno fronto.
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci napovedujejo, da na sbo čez dan prešla izrazita hladna fronta. "Ta k nam prinaša nekoliko hladnejši in suh zrak, ob njenem prehodu pa se bodo nad Slovenijo prehodno okrepile tudi padavine," pišejo pri vremenskem portalu Neurje.si. "Ponekod lahko nastane tudi kakšna nevihta z nalivi in sodro."

Slovenija Agencija za okolje prižgala oranžni alarm

xxx

Agencija za okolje napoveduje, da bo danes pretežno oblačno. "Zjutraj bo ponekod rosilo ali rahlo deževalo," pišejo pri Agenciji za okolje. "Dopoldne bo pas dežja hladne fronte od severa prešel Slovenijo. Za njo bo popoldne spremenljivo oblačno, možna bo še kakšna manjša ploha. Zapihal bo okrepljen severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo večinoma od 7 do 15 stopinj Celzija, a se bo sredi dneva že hladilo."

Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, možna bo kakšna manjša snežna ploha. "Pihal bo zmeren severni veter, ki se bo predvsem na Gorenjskem in v severovzhodnih krajih čez dan še okrepil," napovedujejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 3 do 9, na Primorskem do 12 stopinj Celzija."

OPOZORILO

Zjutraj in zgodaj dopoldne bo ponekod na Notranjskem, Kočevskem in Štajerskem pihal močan jugozahodnik, ki bo v sunkih presegel hitrost 70 km/h.

V noči na četrtek bo veter ponehal. V četrtek in petek bo precej jasno s hladnim jutrom.

Hladna fronta se od severa hitro pomika nad zahodni in osrednji Balkan in Sredozemlje. "Za njo doteka občutno hladnejši zrak, nad Alpami in severozahodno Evropo se krepi območje visokega zračnega tlaka," še pišejo pri Arsu.

Od 7. do 12. februarja

V petek in soboto bo nad našimi kraji območje visokega zračnega tlaka, k nam bo dotekal nekoliko manj hladen in suh zrak. Anticiklon bo v nedeljo oslabel, z zahodnikom bo v višinah k nam znova dotekal nekoliko toplejši in vse bolj vlažen zrak.

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

"Do nedelje bo prevladovalo precej jasno vreme z jutranjimi temperaturami pod ničlo v večjem delu Slovenije," še napovedujejo pri Arsu. "V začetku prihodnjega tedna bno postopno topleje, v torek pričakujemo padavine."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.