Vreme: Vremenarji, se hecate?

Foto: Profimedia
Vikend, ki je pred nami, bo sicer postregel z nekaj sonca, a tudi padavine ne bodo redke. Kaj pa prihodnji teden?
Oglej si celoten članek

Včeraj popoldne so številne kraje po Sloveniji presenetile nevihte, iz popolnoma sončnega vremena se je slika takorekoč v nekaj minutah spremenila v oblačno in deževno. Očitno bo nekaj podobnega tudi za vikend ter danes in jutri.

Nevihta Huda nevihta s točo nad Ljubljano, zdaj gre naprej

Popoldne bo po Sloveniji, napovedujejo vremenoslovci na Arsu, delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše na zahodu in jugu države. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24 stopinj Celzija.

Jutri, dodajajo na Arsu, bo delno jasno, popoldne bo možna kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem do 13, najvišje dnevne od 19 do 24 stopinj.

Tudi v soboto in nedeljo bo zjutraj in dopoldne sončno, popoldne pa bodo krajevne plohe in nevihte spet pogostejše.

Napoved od nedelje do prihodnjega petka

Foto: Arso Vreme preglednica

Vremenska slika, ki jo pojasnjujejo na Arsovi spletni strani, pojasnjuje, da se bo v nedeljo čez srednjo Evropo in severozahodni Balkan pomikala višinska dolina hladnega zraka. V začetku novega tedna bo na območju severnega Sredozemlja in Balkana nastalo šibko območje nizkega zračnega tlaka, ki bo predvidoma vplivalo na vreme pri nas in se v četrtek zapolnilo.

Svet AccuWeather je izdal dolgoročno napoved za poletje v Evropi.

V nedeljo bo predvidoma več oblačnosti in tudi krajevne padavine bodo verjetnejše. Od ponedeljka do četrtka vremenarji pričakujejo dokaj oblačno vreme, verjetnost za padavine se bo povečala. Spet bo nekoliko hladneje, sklenejo napoved na Arsu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 21:13 24. Maj 2019.

    Za zanesljivo in brez tveganja posojiilo. JAZ SEM PRIPRAVLJENA DODELITI FINANCNA POSOJIILA VSEM TISTIM, KI IMAJO SREDSTVA ZA PORAVNAVO DOLGOV. …

  • 11:28 23. Maj 2019.

    na FB strani CIMN civilne iniciative za modro nebo je lepo pojasnjeno zakaj imamo tako vreme kot ga imamo. Končno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.