Slovenija
18510 ogledov

Vreme: Vremenarji, se hecate?

Oblaki
Vikend, ki je pred nami, bo sicer postregel z nekaj sonca, a tudi padavine ne bodo redke. Kaj pa prihodnji teden?

Včeraj popoldne so številne kraje po Sloveniji presenetile nevihte, iz popolnoma sončnega vremena se je slika takorekoč v nekaj minutah spremenila v oblačno in deževno. Očitno bo nekaj podobnega tudi za vikend ter danes in jutri.

Nevihta s točo v Ljubljani Nevihta Slovenija Huda nevihta s točo nad Ljubljano, zdaj gre naprej

Popoldne bo po Sloveniji, napovedujejo vremenoslovci na Arsu, delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše na zahodu in jugu države. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24 stopinj Celzija.

Jutri, dodajajo na Arsu, bo delno jasno, popoldne bo možna kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem do 13, najvišje dnevne od 19 do 24 stopinj.

Tudi v soboto in nedeljo bo zjutraj in dopoldne sončno, popoldne pa bodo krajevne plohe in nevihte spet pogostejše.

Napoved od nedelje do prihodnjega petka

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Vremenska slika, ki jo pojasnjujejo na Arsovi spletni strani, pojasnjuje, da se bo v nedeljo čez srednjo Evropo in severozahodni Balkan pomikala višinska dolina hladnega zraka. V začetku novega tedna bo na območju severnega Sredozemlja in Balkana nastalo šibko območje nizkega zračnega tlaka, ki bo predvidoma vplivalo na vreme pri nas in se v četrtek zapolnilo.

Accuweatherjeva napoved za poletje Svet AccuWeather je izdal dolgoročno napoved za poletje v Evropi.

V nedeljo bo predvidoma več oblačnosti in tudi krajevne padavine bodo verjetnejše. Od ponedeljka do četrtka vremenarji pričakujejo dokaj oblačno vreme, verjetnost za padavine se bo povečala. Spet bo nekoliko hladneje, sklenejo napoved na Arsu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • selmanovicelvedina 21:13 24.maj 2019.

    Za zanesljivo in brez tveganja posojiilo. JAZ SEM PRIPRAVLJENA DODELITI FINANCNA POSOJIILA VSEM TISTIM, KI IMAJO SREDSTVA ZA PORAVNAVO DOLGOV. Pridruži se mi po pošti: plavec.joz@gmail.com / WhatsApp: +33758119861

  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 11:28 23.maj 2019.

    na FB strani CIMN civilne iniciative za modro nebo je lepo pojasnjeno zakaj imamo tako vreme kot ga imamo. Končno pa tudi zgornja fotografija lepo pojasnjuje omejevanje sončnega sevanja, ki ga je izumil ameriški Pentagon. Na agenciji ARSO žal še ...prikaži več niso videli ravnih in progastih oblakov., vse glede geoinženiringa, ki ga pri nas izvaja NATO pa je za njih zgolj teorija zarote.