Slovenija
9692 ogledov

Takšno vreme nas čaka do konca maja, kaj pa junij?

Oblaki
Vremenska napoved do konca maja.

Vremenoslovci za danes v zahodnih, južnih in osrednjih krajih napovedujejo pretežno oblačno z občasnim dežjem. "V vzhodni Sloveniji bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo ter občasnimi krajevnimi padavinami, možne bodo posamezne nevihte," pišejo pri Agenciji za okolje. "Pihati bo začel jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 19, na severozahodu malo nad 10 stopinj Celzija."

Jutri bo sprva oblačno in deževno, popoldne pa bodo padavine postopno ponehale. "Pihal bo jugozahodni veter," pravijo pri Arsu. "Jutranje temperature bodo od 8 do 14, najvišje dnevne od 13 do 18 stopinj Celzija."

V sredo in četrtek več sonca

V sredo in četrtek bo več sončnega vremena. V popoldanskem času bo nastalo nekaj krajevnih ploh in neviht.

"Nad večjim delom Evrope vztraja plitvo ciklonsko območje, v višinah pa se zadržuje dokaj hladen in nestabilen zrak," pišejo pri Arsu. "V spodnjih plasteh ozračja z jugozahodnim vetrom k nam priteka vlažen zrak."

Za vikend spet več dežja

V četrtek in petek se bo po napovedih Arsa nad srednjo Evropo in zahodnim Balkanom prehodno zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka, ob koncu tedna pa bo na vreme pri nas vplivalo ciklonsko območje v severnem Sredozemlju.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"V četrtek in petek bo predvidoma več sončnega vremena, popoldanske padavine pa bodo manj verjetne," pišejo pri Arsu. "Ob koncu tega in v prvih dneh prihodnjega tedna bo spret večinoma oblačno z razmeroma pogostimi padavinami. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 20 stopinj Celzija."

Do konca meseca spremenljivo

Po napovedih vremenskega portala Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno napoved, bo vreme tudi v zadnji dekadi še naprej spremenljivo. "Sicer ne bo tako hladno kot je bilo v prvi polovici meseca," pišejo pri Ciklon.si. "Meja sneženja bo večji del naslednjega tedna na višini 2300 metrov, ob koncu tedna se bo prehodno dvignila na okoli 3000 metrov, saj se zahodneje od nas spustila nova pošiljka hladnejšega zraka iznad Atlantika."

V četrtek in petek bomo po napovedih Ciklona prehodno pod vplivom anticiklona, ki prinaša sonce in višje temperature. "Nastal bo sredozemski ciklon, ki bi lahko spet prinesel večjo pošiljko padavin in lahko tudi močnejšo ohladitev v višinah, s čimer bi se meja sneženja spet precej spustila, saj bodo vetrovi zapihali od vzhoda," pišejo pri Ciklon.si, kjer do konca meseca ne vidijo stabilnejšega vremena. "Smo pa optimisti, da bo lepše in predvsem topleje na začetku junija."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.