Vreme za konec tedna neobetavno

Foto: Žurnal24 (Foto: Zurnal24)
Se za konec tedna odpravljate na morje? Bodite pripravljeni na slabo vreme – izboljšanje bo šele v nedeljo. Slabi obeti so tudi za gorski svet.
Oglej si celoten članek

Kot je razvidno iz zgornje slike, se bo danes čez dan postopno pooblačilo. Kot piše na spletni strani Agencije RS za okolje, se bodo plohe in nevihte že dopoldne začele pojavljati predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji, do večera bodo zajele tudi vzhodne kraje. Močneje in pogosteje bo deževalo v zahodnih krajih.


Ob morju bo pihal šibak jugo, ki se bo zvečer okrepil in v noči na petek prešel v burjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 25 stopinj Celzija.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bo deževalo, vmes bodo še nevihte. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, ob morju 18, najvišje dnevne od 14 do 21, ob morju do 23 stopinj Celzija.

Več informacij o vremenu najdete na spletni strani vreme.net.

Pooblačitve s plohami in nevihtami bodo do večera od zahoda zajele večino sosednjih pokrajin. Največ dežja bo v Furlaniji – Julijski krajini, Istri in Kvarnerju.

V soboto bo na Primorskem sončno, burja bo ponehala. Drugod bo sprva še pretežno oblačno, dež bo dopoldne povsod ponehal. Popoldne se bo jasnilo. V nedeljo bo sončno, zjutraj bo po nižinah megla ali nizka oblačnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.