Slovenija
70 ogledov

Vreme za konec tedna neobetavno

(Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Se za konec tedna odpravljate na morje? Bodite pripravljeni na slabo vreme – izboljšanje bo šele v nedeljo. Slabi obeti so tudi za gorski svet.

Kot je razvidno iz zgornje slike, se bo danes čez dan postopno pooblačilo. Kot piše na spletni strani Agencije RS za okolje, se bodo plohe in nevihte že dopoldne začele pojavljati predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji, do večera bodo zajele tudi vzhodne kraje. Močneje in pogosteje bo deževalo v zahodnih krajih.


Ob morju bo pihal šibak jugo, ki se bo zvečer okrepil in v noči na petek prešel v burjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 25 stopinj Celzija.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bo deževalo, vmes bodo še nevihte. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, ob morju 18, najvišje dnevne od 14 do 21, ob morju do 23 stopinj Celzija.

Več informacij o vremenu najdete na spletni strani vreme.net.

Pooblačitve s plohami in nevihtami bodo do večera od zahoda zajele večino sosednjih pokrajin. Največ dežja bo v Furlaniji – Julijski krajini, Istri in Kvarnerju.

V soboto bo na Primorskem sončno, burja bo ponehala. Drugod bo sprva še pretežno oblačno, dež bo dopoldne povsod ponehal. Popoldne se bo jasnilo. V nedeljo bo sončno, zjutraj bo po nižinah megla ali nizka oblačnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.