Vreme za vikend? Kislo bo!

Foto: Saša Despot dež Foto: Saša Despot dež Foto: Saša Despot dež
Vremenska napoved za konec tedna? Mi bi raje sneg!
Oglej si celoten članek

Danes bo sicer sočno, več sonca bo na vzhodu države, kjer bodo temperature najvišje, tudi nad 10 stopinj. Drugje bo nekaj oblakov, a močnejšega deževja vremenarji ne pričakujejo.

Nekaj malega padavin pričakujejo na zahodu in severozahodu.

V soboto bo oblačnost naraščala, padavine se bodo pa še posebej na zahodu krepile, pišejo vremenarji portala ciklon.si: "Primorska bo večinoma deževna (padavine ne bodo močne), proti vzhodu pa bo vse bolj sončno. Tam bodo temperature tudi do 15 stopinj, drugje od 5 do 12 stopinj Celzija."

V nedeljo se bodo padavine okrepile in čez dan razširile nad večji del države.

Foto: Saša Despot dež Konec tedna bo nad naše kraje dotekal precej topel in vlažen zrak, tako da bodo temperature visoke, snežna meja pa temu primerno visoko v gorah. Jutranje temperature bodo v petek malo nad 0 stopinj Celzija, za vikend pa bo zaradi toplega jugozahodnega vetra tudi zjutraj nad 5 stopinj Celzija.

Svet Accuweather: Čaka nas ekstremna pomlad

Prihodnji teden kaže na zelo spremenljivo in precej deževno vreme s temperaturami primernimi letnemu času. Vrnitve pozne zime trenutno ni na vidiku.

V nadaljevanju tedna bo v višinah ostal hladen zrak, prevladovali bodo vlažni vetrovi jugozahodne smeri. V četrtek in petek bo naše kraje predvidoma doseglo novo ciklonsko območje, napovedujejo meteorologij agencije za okolje.

Zanimivo je tudi, kako hitro pobira sneg, ki je zapadel prejšnji teden. Arso za primer prikazuje Vrhniko, kjer se je samo včeraj debelina snežne odeje zmanjšala z 38 cm na 24 cm.

Agencija za okolje

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.