Svet
38666 ogledov

Accuweather: Čaka nas ekstremna pomlad

Youtube
Ameriško vremenoslovsko podjetje AccuWeather je objavilo sezonsko napoved za Evropo za prihajajočo pomlad.

Po mrzlem in zasneženem februarju mnogi težko pričakujejo otoplitev in prihod pomladi. A vremenoslovec AccuWeatherja Tyler Roys v svoji dolgoročni napovedi za Evropo napoveduje - predvsem za področje Balkana - ekstremno vreme.

Področje od Nemčije pa vse do Belorusije in Ukrajine je obarvano z rdečo, saj je tam pričakovati ekstremne vremenske pojave, vključno z nevihtami, poplave pa bodo grozile Balkanu in tudi Sloveniji, področju, ki so ga obarvani z zeleno barvo. Na zahodu Evrope lahko pričakujejo sušno in vročo pomlad, ki bo postregla z nadpovprečno visokimi temperaturami.

"Konec aprila in maja obstaja največja grožnja za ekstremne vremenske pojave,“ meni Roys. Nevihte bi lahko bile po napovedih tako hude, da bodo povzročile kaos v prometu. Nevarnost za hujše nevihte naj bi bila največja na območju od Münchna in Berlina v Nemčiji do Kijeva v Ukrajini in Minska v Belorusiji. Vremenoslovci opozarjajo tudi na možnost nastankov tornada, predvsem pa obilnih padavin in močnega vetra.

Večjo nevarnost za poplave naj bi predstavljalo področje od Alp do Balkana."Po tem, ko je prvi del zime na Balkanu minil brez znatnega dežja in snega, se bo sprememba nadaljevala vse do pomladi," je dejal drugi vremenoslovec Alan Reppert. Zaradi nadpovprečne količine dežja in snega, ki se bo topil, pa po koncu zime tako obstaja  velika verjetnost poplav.

Poleg poplav po napovedih AccuWeather na višjih terenih Dinarskih Alp in gorovju Balkan obstaja tudi nevarnost zemlejskih plazov. Podobno se naj bi obetalo tudi na območju Alp, kjer je v začetku pomladi pričakovati tudi snežne plazove.

Na Iberskem polotoku pa naj bi imeli po mokri zimi nadpovprečno suho pomlad.

poplave Naravne katastrofe pred vrati Slovenija Svet bo potreboval več hrane, vode, energije, ki jo bo premalo ... Kako se bo odzvala Slovenija?
Komentarjev 6
  • NeAnonimni 12:13 26.februar 2018.

    Balkanski predel.. "flooding threat".. a napovedujejo poplave migrnatov spet...

  • Avatar praufo
    praufo 10:10 26.februar 2018.

    glede na to, da smo bili v zadnjih letih priča ekstremnim vremenskim pojavom, to ni nič novega, hočeš nočeš se moramo navaditi na to, ne glede na napovedi

  • Zverca 08:31 26.februar 2018.

    AccuWeather temelji na računalniških izračunih. je totalno nezanesljiv. Razen za teden dni vnaprej, kar pa tudi ostali zanesljivo napovedujejo.