Vremenska napoved: Zima, zima bela

Foto: Profimedia
Ponekod po državi še vedno rahlo sneži.
Oglej si celoten članek

Predvsem v južni polovici države to dopoldne občasno še vedno sneži. Temperature bodo skozi ves dan od -3 do 1, na Goriškem in ob morju okoli 6 stopinj Celzija.

Včerajšnja snežna pošiljka je pustila pobeljene kraje po Sloveniji. "Dopodne in zgodaj popoldne je največ snega padlo v južnem in osrednjem delu Slovenije. Na Vrhniki 17 cm, v Iskrbi pri Kočevju 15 cm, v Novem mestu in v Postojni 6 cm. Bolj debela snežna odeja je v višjih predelih. Na Katarini nad Ljubljano 34 cm, na Jezerskem 32 cm, v Novi vasi na Blokah in na Babnem polju 23 cm," je včeraj poročal Arso.

xxx

Nedelja bo očitno brez padavin. "Delno jasno bo, predvsem zjutraj in dopoldne bo marsikje po nižinah megla ali nizka oblačnost," na spletni strani napovedujejo vremenoslovci z Arsa. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do -7, v alpskih dolinah do -13, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od -2 do 2, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

Oblačen začetek tedna

V ponedeljek bo največ sonca na Primorskem in v gorah, po nižinah pa bo marsikje oblačno ali megleno. V torek bo delno jasno. Na Primorskem bo oba dneva pihala burja, napovedujejo vremenoslovci.

Dodajajo, da bo v ponedeljek največ sonca na Primorskem in v gorah, po nižinah pa bo marsikje oblačno ali megleno. V torek bo delno jasno. Na Primorskem bo oba dneva pihala burja.

Od 23. do 28. januarja

"Od srede do petka bodo naši kraji na obrobju ciklonskega območja s središčem nad Sredozemljem. V soboto se bo nad Alpami okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v začetku prihodnjega tedna predvidoma oslabelo," tako vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Vremensko napoved sklenejo z besedami, da bo od srede do petka prevladovalo oblačno vreme z občasnim rahlim sneženjem. Na Primorskem bo pihala burja. V soboto in nedeljo bo predvidoma nekaj več sonca, nato se bo verjetnost za padavine spet nekoliko povečala. Dnevne temperature bodo večinoma okoli 0 stopinj Celzija.

Zaprte ceste Preglavice zaradi snega, tovornjaki ustavili promet

Novi rekordi Vremenoslovci: Še huje bo!

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:17 20. Januar 2019.

    A zanima vas kako naprej pri naslovu "Zima, zima bela" ? Odg. Ja "Vrh gore se dela" a ne? :D

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.