Vremensko pester teden

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Po nižinah se po večini zadržuje megla. Podobna situacija bo še nekaj dni. Sonce bo le na Primorskem in nad 1.400 metri. Konec počitnic deževen.
Oglej si celoten članek

"Nekaj dni bo vreme še podobno današnjemu. Nizka oblačnost in megla zlasti dopoldne po nižinah. Na Primorskem in v hribih, trenutno nad 1.400 metri, pa bo pretežno jasno," nam je povedal dežurni meteorolog Benedikt Strajnar na Agenciji Republike Slovenije za okolje (ARSO).

Takšno vreme nas bo spremljalo vse do konca praznikov. "Vreme se bo začelo spreminjati od četrtka naprej, ko bo zapihal jugozahodnik in se bo pooblačilo v zahodni Sloveniji. Drugod bo veter po vsej verjetnosti prepihal nižine in se bo tako razjasnilo. V vzhodni polovici naj bi bilo tako več sonca."

Konec počitnic deževen

"Čaka nas bolj oblačen in deževen konec tedna. Od petka naprej pa bo od zahoda spet več oblačnosti. Predvsem v zahodni Sloveniji bodo občasno padavine," pravi Strajnar.

Kljub temu temperature ne bodo prenizke, ampak še vedno relativno visoke za ta čas, podobne bodo današnjim. "Temperature se bodo gibale med 10 in 15 stopinj čez dan, jutranje bodo odvisne od oblačnosti – ne bodo pa padle pod 5 stopinj," nam je še povedal dežurni meteorolog.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.