Slovenija
20 ogledov

Vremensko pester teden

Danes in jutri bo pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. (Foto: Žurnal24 main
Po nižinah se po večini zadržuje megla. Podobna situacija bo še nekaj dni. Sonce bo le na Primorskem in nad 1.400 metri. Konec počitnic deževen.

"Nekaj dni bo vreme še podobno današnjemu. Nizka oblačnost in megla zlasti dopoldne po nižinah. Na Primorskem in v hribih, trenutno nad 1.400 metri, pa bo pretežno jasno," nam je povedal dežurni meteorolog Benedikt Strajnar na Agenciji Republike Slovenije za okolje (ARSO).

Takšno vreme nas bo spremljalo vse do konca praznikov. "Vreme se bo začelo spreminjati od četrtka naprej, ko bo zapihal jugozahodnik in se bo pooblačilo v zahodni Sloveniji. Drugod bo veter po vsej verjetnosti prepihal nižine in se bo tako razjasnilo. V vzhodni polovici naj bi bilo tako več sonca."

Konec počitnic deževen

"Čaka nas bolj oblačen in deževen konec tedna. Od petka naprej pa bo od zahoda spet več oblačnosti. Predvsem v zahodni Sloveniji bodo občasno padavine," pravi Strajnar.

Kljub temu temperature ne bodo prenizke, ampak še vedno relativno visoke za ta čas, podobne bodo današnjim. "Temperature se bodo gibale med 10 in 15 stopinj čez dan, jutranje bodo odvisne od oblačnosti – ne bodo pa padle pod 5 stopinj," nam je še povedal dežurni meteorolog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.