Vrhovno sodišče zavrnilo Vilija Kovačiča

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Roki za izvedbo referendumskih opravil bodo lahko nemoteno začeli teči v torek.
Oglej si celoten članek

Dan za tem, ko je Državna volilna komisija (DVK) za vnovično glasovanje o zakonu o drugem tiru določila 13. maj, se je Vili Kovačič ponovno obrnil na vrhovno in ustavno sodišče, saj je prepričan, da bi lahko referendum izvedeli skupaj z volitvami. Kovačič poleg tega zahteva, da mu vlada za kampanjo dodeli enak znesek, kot ga je pred prvim glasovanjem sebi ...

A vrhovno sodišče je po poročanju TV Slovenija pritožbo Vilija Kovačiča glede datuma ponovljenega glasovanja že v petek zavrnilo in tudi ni odločalo o predlog za izdajo začasne odredbe. Roki za izvedbo referendumskih opravil pred glasovanjem, ki bo 13. maja, bodo tako nemoteno začeli teči v torek.

"Če bo ustavno sodišče morebiti poseglo s svojo odločbo o zadržanju teh rokov, bomo pa morali spoštovati odločbo ustavnega sodišča, tako kot jo vedno," je za TV Slovenija povedal direktor DVK Dušan Vučko.

Vlada je na seji že odločila, da v kampanji ne bo sodelovala, predsednik vlade Miro Cerar je ob tem pojasnil, da ne morejo hkrati zagovarjati nasprotnih stališč, kot je naložilo ustavno sodišče. Svoje stališče bo Cerar tako predstavljal kot predsednik stranke SMC.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 14:43 3. April 2018.

    JJ, samo nateguješ tega starca

  • 07:02 3. April 2018.

    S katerim denarjem pa ta hlapčič Vili tako vehementno vlaga pritožbe? Z bosanskim?

  • 06:53 3. April 2018.

    Bolj star, bolj nor!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.