Slovenija
1451 ogledov

Vrhovno sodišče zavrnilo Vilija Kovačiča

Vili Kovačič Anže Petkovšek
Roki za izvedbo referendumskih opravil bodo lahko nemoteno začeli teči v torek.

Dan za tem, ko je Državna volilna komisija (DVK) za vnovično glasovanje o zakonu o drugem tiru določila 13. maj, se je Vili Kovačič ponovno obrnil na vrhovno in ustavno sodišče, saj je prepričan, da bi lahko referendum izvedeli skupaj z volitvami. Kovačič poleg tega zahteva, da mu vlada za kampanjo dodeli enak znesek, kot ga je pred prvim glasovanjem sebi ...

A vrhovno sodišče je po poročanju TV Slovenija pritožbo Vilija Kovačiča glede datuma ponovljenega glasovanja že v petek zavrnilo in tudi ni odločalo o predlog za izdajo začasne odredbe. Roki za izvedbo referendumskih opravil pred glasovanjem, ki bo 13. maja, bodo tako nemoteno začeli teči v torek.

"Če bo ustavno sodišče morebiti poseglo s svojo odločbo o zadržanju teh rokov, bomo pa morali spoštovati odločbo ustavnega sodišča, tako kot jo vedno," je za TV Slovenija povedal direktor DVK Dušan Vučko.

Vlada je na seji že odločila, da v kampanji ne bo sodelovala, predsednik vlade Miro Cerar je ob tem pojasnil, da ne morejo hkrati zagovarjati nasprotnih stališč, kot je naložilo ustavno sodišče. Svoje stališče bo Cerar tako predstavljal kot predsednik stranke SMC.

Komentarjev 9