Vrhunec na čelu UKC

Foto: Žurnal24 Simon Vrhunec, šef UKC, ni za to, da imajo tamkajšnji zaposleni tudi koncesijske
Vseh enajst članov sveta je za novega generalnega direktorja UKC Ljubljana podprlo Simona Vrhunca.
Oglej si celoten članek
''Največ in najprej bo treba narediti kaj pri čakalnih dobah za pregled v ambulantah,'' je po izvolitvi za novega generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana napovedal Simon Vrhunec. ''Moje mnenje je, da najdaljša čakalna doba v ambulantni dejavnosti ne bi smela presegati enega meseca,'' je dejal Vrhunec, ki meni, da so čakalne dobe v UKC Ljubljana posledica slabše organizacije.

Med najbolj perečimi so čakalne dobe na centru za izvenbolnišnično psihiatrijo, kjer se na prvi pregled, če ni urgentni, čaka tudi štiri mesece. Od dva do sedem mesecev se čaka na pregled v ambulanti za kardiologijo, od meseca do sedem mesecev za pregled v ambulanti za gastroenterologijo, če pregled ni nujen.

Čeprav naj bi zakon o zdravniški dejavnosti zdravnikom, zaposlenim v javnem zavodu, prepovedal delati še pri zasebniku, Vrhunec meni, da se na dolgi rok ne bo mogoče izogniti temu, da"ključni sodelavci ne bi imeli priložnosti za neke posebne oblike dela, za določeno samostojnost''.

Vrhunec je direktor ljubljanske območne enote zavoda za zdravstveno zavarovanje, bil je pomočnik strokovnega direktorja v UKC in tudi državni sekretar na ministrstvu za zdravje. Potrditi ga mora še vlada, v UKC Ljubljana pa bo avgusta nasledil direktorico Darinko Miklavčič.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.