Slovenija
17 ogledov

Vrhunec na čelu UKC

Simon Vrhunec, šef UKC, ni za to, da imajo tamkajšnji zaposleni tudi koncesijske Žurnal24 main
Vseh enajst članov sveta je za novega generalnega direktorja UKC Ljubljana podprlo Simona Vrhunca.
''Največ in najprej bo treba narediti kaj pri čakalnih dobah za pregled v ambulantah,'' je po izvolitvi za novega generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana napovedal Simon Vrhunec. ''Moje mnenje je, da najdaljša čakalna doba v ambulantni dejavnosti ne bi smela presegati enega meseca,'' je dejal Vrhunec, ki meni, da so čakalne dobe v UKC Ljubljana posledica slabše organizacije.

Med najbolj perečimi so čakalne dobe na centru za izvenbolnišnično psihiatrijo, kjer se na prvi pregled, če ni urgentni, čaka tudi štiri mesece. Od dva do sedem mesecev se čaka na pregled v ambulanti za kardiologijo, od meseca do sedem mesecev za pregled v ambulanti za gastroenterologijo, če pregled ni nujen.

Čeprav naj bi zakon o zdravniški dejavnosti zdravnikom, zaposlenim v javnem zavodu, prepovedal delati še pri zasebniku, Vrhunec meni, da se na dolgi rok ne bo mogoče izogniti temu, da"ključni sodelavci ne bi imeli priložnosti za neke posebne oblike dela, za določeno samostojnost''.

Vrhunec je direktor ljubljanske območne enote zavoda za zdravstveno zavarovanje, bil je pomočnik strokovnega direktorja v UKC in tudi državni sekretar na ministrstvu za zdravje. Potrditi ga mora še vlada, v UKC Ljubljana pa bo avgusta nasledil direktorico Darinko Miklavčič.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.