Vrnili so jim pozabljeno torbo s 10.000 evri, tako so se jim zahvalili

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V lokalu je družina iz tujine pozabili torbico z desetimi tisočaki. Tako so se zahvalili ekipi.
Oglej si celoten članek

"Ponosen na svojo ekipo! Včeraj tujci pozabili pri nas torbico z 10k eur noter. Ekipa je vse pospravila, dokumentirala, in danes predala torbo lastnikom," je na tviterju zapisal David z uporabniškim imenom Havanaclub, v opisu pa piše, da gre za lokal Park seventeen, priljubljen lokal v središču Ilirske Bistrice. 

Ima najditelj pravico do nagrade? Ne, lahko pa obdrži vse.

Med odzivi na objavo se je našlo kar nekaj takih, ki so namigovali, da najditelju pripada deset odstotkov nagrade. Takšnega predpisa nismo našli, pravilnik o ravnanju z najdenemi stvarmi pa določa, da najditelj postane lastnik najdene stvari, če se v enem letu ne najde lastnik. Če so v torbici ali denarnici tudi dokumenti, je sicer malo verjetno, da se lastnik ne bi našel.

Pravico do nagrade v višini desetih odstotkov je določal Zakon o postopku z najdenimi stvarmi, ki je bil v Uradnem listu Socialistične republike Slovenije objavljen leta 1976 in že dolgo ne velja več. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:13 18. Avgust 2022.

    Najdeni GSM sem ga nesel na policijo. Med zapisnikom v hecu vprašal, kaj bi bilo, če ga bi obdržal. Resnega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.