Vrnitev delovnih brigad

Foto: Žurnal24 “V Sloveniji je več podobnih društev, vendar nihče nima uradnega dovoljenja Tito
Spomini. Kulturno društvo Tito želi ohraniti vrednote Josipa Broza - Tita
Oglej si celoten članek

“Namen društva sta ohranjanje idej Tita in spomin nanj. Prejšnji sistem se ne bo vrnil, želimo pa ohraniti vrednote, ki nam jih je zapustil in se zdaj vse bolj izgubljajo: solidarnost, enakopravnost in strpnost,” pravi Jadran Poje, predsednik novoustanovljenega Kulturnega društva Tito.

Že 50 članov

Prostori. Klubski prostor imajo v stari italijanski šoli na Veluščkovi ulici 8 v Izoli. Spominska soba bo odprta dvakrat na teden. Imajo že 50 članov.

Dovoljenje, da lahko registrirajo društvo pod imenom Tito, jim je dal sam vnuk Tita Josip Joška Broz.

Društvo bo čez približno dva tedna v Izoli v stari italijanski šoli uradno odprlo svoj klubski prostor, v njem pa je urejena tudi spominska soba s knjigami, slikami, zastavami in drugimi rekviziti.

Izleti in humanitarnost
Društvo bo organiziralo razne proslave za dan mladosti 25. maja in dan borcev ter izlete v Kumrovec, Beograd in Jajce. Pomagali bodo drugim društvom in Rdečemu križu, ob dogodkih, kot so bile zdaj denimo poplave, bodo priskočili na pomoč.

“V času Tita so bile delovne brigade, in podobno bomo delali tudi mi. Že štiri leta sem v Izoli organiziral dan mladosti, ki ga obiskuje vsako leto več ljudi in postaja že tradicionalna zabava,” dodaja Poje.

Zaprosili pa so tudi vnuka Tita, naj jim izda dovoljenje za uporabo avtorskih pravic, s katerimi bodo lahko prodajali izdelke z njegovim znakom.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.