Slovenija
53 ogledov

Vrnitev delovnih brigad

“V Sloveniji je več podobnih društev, vendar nihče nima uradnega dovoljenja Tito Žurnal24 main
Spomini. Kulturno društvo Tito želi ohraniti vrednote Josipa Broza - Tita

“Namen društva sta ohranjanje idej Tita in spomin nanj. Prejšnji sistem se ne bo vrnil, želimo pa ohraniti vrednote, ki nam jih je zapustil in se zdaj vse bolj izgubljajo: solidarnost, enakopravnost in strpnost,” pravi Jadran Poje, predsednik novoustanovljenega Kulturnega društva Tito.

Že 50 članov

Prostori. Klubski prostor imajo v stari italijanski šoli na Veluščkovi ulici 8 v Izoli. Spominska soba bo odprta dvakrat na teden. Imajo že 50 članov.

Dovoljenje, da lahko registrirajo društvo pod imenom Tito, jim je dal sam vnuk Tita Josip Joška Broz.

Društvo bo čez približno dva tedna v Izoli v stari italijanski šoli uradno odprlo svoj klubski prostor, v njem pa je urejena tudi spominska soba s knjigami, slikami, zastavami in drugimi rekviziti.

Izleti in humanitarnost
Društvo bo organiziralo razne proslave za dan mladosti 25. maja in dan borcev ter izlete v Kumrovec, Beograd in Jajce. Pomagali bodo drugim društvom in Rdečemu križu, ob dogodkih, kot so bile zdaj denimo poplave, bodo priskočili na pomoč.

“V času Tita so bile delovne brigade, in podobno bomo delali tudi mi. Že štiri leta sem v Izoli organiziral dan mladosti, ki ga obiskuje vsako leto več ljudi in postaja že tradicionalna zabava,” dodaja Poje.

Zaprosili pa so tudi vnuka Tita, naj jim izda dovoljenje za uporabo avtorskih pravic, s katerimi bodo lahko prodajali izdelke z njegovim znakom.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.