Vrnitev ob letu osorej

Foto: Žurnal24 Franc Bogovič in Drago Muhič sta odprtje prenovljene stavbe napovedala čez eno l
Prenova stavbe. V večnamenski objekt se bo sčasoma vselila še pošta.
Oglej si celoten članek
V zadnjem času se pogovarjamo, da bi v ta objekt umestili tudi pošto.
Franc Bogovič

"Od danes poslujemo v nekdanjih prostorih Nove Ljubljanske banke," je dejal Vlado Bezjak, predsednik Krajevne skupnosti (KS) Brestanica. KS, knjižnica in društva so se morali za eno leto umakniti iz stavbe, ki jo obnavljajo.

"V knjižnico se bo pozneje verjetno preselila še pošta," je napovedal krški župan Franc Bogovič, ki je z Dragom Muhičem, direktorjem družbe GPI Tehnika iz Novega mesta, včeraj podpisal 600 tisoč evrov vredno pogodbo za celovito prenovo večnamenske stavbe.

Prenovljeni objekt
Večnamenski
. V prenovljenih prostorih, ki so last občine, stavbo pa upravlja Rudar Senovo, bodo imeli prostore krajevna skupnost, brestaniška društva, Rdeči križ in brestaniška izpostava krške Valvasorjeve knjižnice.

"Dobrih 300 tisoč evrov je evropskih sredstev za razvoj vasi, preostalo pa bo prispevala občina," je povedal župan; začetek gradnje je napovedal za ta mesec, odprtje prenovljenega objekta pa čez eno leto.

Celovita obnova
V 150 let stari hiši bodo obnovili strojno, električno in vodovodno napeljavo ter tlake, poleg tega pa ji zamenjali fasado in strešno kritino. Predvideno je tudi rušenje prizidka, objekt pa bo dobil še dvigalo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.